9. Sınıf Öğrencimiz Yüksel Yaşar Üçok Talaştan Tuğla Üretmeyi Başardı.

Öğrencimizi başarısından dolayı tebrik eder emeği geçen Prof. Dr. Ahmet BİLGİL'e ve  öğretmenlerime teşekkür ederim.

Sami ADEM

Okul Müdürü

14.06.2020 624

Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Yüksel Yaşar ÜÇOK, atık malzemeleri inşaatlarda kullanılabilecek yapı malzemesine dönüştürmek için çalışma yaptı. Talaş ile alçıyı karıştıran ÜÇOK, hafif ve daha ekonomik tuğla üretti.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet BİLGİL'in desteğiyle üretilen tuğlanın üniversitede yapılan standart testlerinde olumlu sonuç alındı.

Bu tuğla, hem evlerde yalıtım hem de sıfır atık projesine herkesin destek vermesini sağlayacaktır.Desteklerinden dolayı Prof.Dr.Ahmet BİLGİL'e öğretmenlerime ve okul Müdürüme çok teşekkür ederim dedi.