IV. ULUSAL BİLİM KAMPI

Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi olarak IV. Ulusal Bilim Kampına katıldık. Kampa Okul Müdürümüz Sami ADEM, Bilgisayar Öğretmeni İsmail KİRAZ ,Öğrencilerimiz Toprak Ekin YÜKSEL, Muhammed Emir ÖZKARA katılmıştır. Eğitimde Dijitalleşme konularında Necmettin Erbakan Üniversitesi Yerleşkesinde eğitim almışlardır.

14.02.2020 823

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarının (Proje Okulları) yönetici, öğretmen ve öğrencileri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak, öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek ve onları bilimsel çalışma yapmaya teşvik etmek amacıyla Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü arasında 04.11.2019 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları IV. Ulusal Bilim Kampı düzenlendi.

11-14 Şubat 2020 tarihinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde, Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde ve Meram Fen Lisesinin koordinesinde düzenlenen Ulusal Bilim Kampında;

• Mikro ve Nanoteknoloji

• İleri Robotik Sistemler ve Mekatronik

• Moleküler Biyoloji ve Genetik

• Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi

• Eğitimde Dijitalleşme

konularında Necmettin Erbakan  Üniversitesi Yerleşkesinde eğitimler verilecektir. Eğitimlere Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı proje okulları arasından İl Millî Eğitim Müdürlüklerince okulumuzdan bir öğretmen ile iki öğrenci katılacaktır. Ayrıca bilim kampına katılmak üzere seçilen okulların yöneticileri tarafından kurumlarında gerçekleştirmiş oldukları iyi uygulama örnekleri sunulacaktır.

Eğitim sonrasında öğrencilerin hazırlayacağı projeler "Bilim Kampı Değerlendirme Kurulu" tarafından değerlendirilerek her konu başlığında dereceye giren okullar ödül ve sergi törenine davet edilecektir. 01-03 Haziran 2020 tarihinde Selçuklu Kongre Merkezinde ilk üçe giren projeler sergilenecek olup 03 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşecek olan törende toplam 50.000 TL ödül dağıtılacaktır.

14-02-202014-02-202014-02-202014-02-202014-02-202014-02-202014-02-2020