Ekm

Eba ve Eba Dışı proram 12/10/2020 itibariyle değişmiştir.

Okulumuz Felsefe öğretmeni Cem Serhat MUSABEYOĞLU Trt Eba Lise Tv'de

10. Sınıf Ünitelerinden Felsefenin İnsan ve Toplum Hayatındaki Rolü, Düşünme ve Akıl Yürütmenin Temel Kavramları, Bilgi Felsefesinin Konusu ve Problemleri konularının sunumunu gerçekleştirmiştir. Yıllık Plan sıralamasına göre yayınlanacaktır.

Yayın Tarihi : 23.10.2020 Cuma Saat : 10,30

Öğretmenimizi tebrik eder, Başarılarının Devamını Dileriz.

Ekm

TÜBİTAK tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması TEKNOFEST kapsamında 16-20 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep Alleben Göleti'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya Türkiye'den 69 takım katıldı. Öğrenciler tarafından geliştirilen Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerindeki İHA'lar, belirlenen görevlerdeki uçuş ve manevra kabiliyeti, otonom uçuş, taşıma ve istenen bölgeye bırakma gibi becerilerine bakılarak değerlendirildi. Okulumuz takımı her iki görevide başarıyla gerçekleştrimiştir. Birinci görevi 51 sn' de ikinci görevi en yakına atan takım olmuştur. İstenilen başarıyı hak etmelerine rağmen dereceye girememişlerdir ...

Bu sene ilk defa düzenelenen Sabit Kanat iha yarışmasında takımımıza desteklerini esirgemeyen Bor İlçe Belediye Başkanımıza ,Ömer Halisdemir Üniversitesi Makina Müh. Bölümüne,  Okul Müdürlüğümüze, Velilerimize ve öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.

Ağu

Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı ve milletinin istiklali ve istikbali için canını ortaya koyarak bize bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz.

Ağu

2019-2020 Eğitim öğretim yılında mezun olan öğrencilerimizin bir çoğu çeşitli yükseköğretim programlarına yerleşmeye hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi tebrik eder, bu başarıda emeği geçen yönetici, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin başarılarının bundan sonraki yaşamlarında da devam etmesini temenni ederiz.

Haz

Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi 2020-2021 Eğitim - Öğretim yılına hazırlıklarına yeniliklerle devam ediyor.

Kapalı Spor salonumuz ve Okul içi dizayn çalışmlarımız devam edecektir.

Haz

Öğrencimizi başarısından dolayı tebrik eder emeği geçen Prof. Dr. Ahmet BİLGİL'e ve  öğretmenlerime teşekkür ederim.

Sami ADEM

Okul Müdürü

May

Tübitak Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması'na Okulumuz Bor fen lisesi Takımı Sabit Kanat Kategorisinde katılımına hak kazanmıştır.

Takım üyelerini tebrik ederiz.

Yarışmada öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.

May

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı  uzaktan eğitimde kullanılacak TRT-EBA TV'nin yayın programını açıkladı.

Bakanlık açıklamasına göre, EBA TV için TRT üzerinden 3 ayrı kanal 6 ayrı frekansta yayın yapacak. Bunların 3'ü HD yayın, 3'ü de SD yayın alt yapısıyla planlandı. Öğrenciler için EBA TV Lise ile 23 Mart Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitime başlayacak.